Airi Unt

Psühholoogia huvitas mind juba teismelisena ja nüüd olengi selle juurde tagasi jõudnud just endale sobival viisil. Õppisin regressiooniterapeudiks Holistika Instituudis ja oman kutsetunnistust (TAM-0011), mis vastab regressiooniterapeudi 6.astme kutsekvalifikatsiooni nõuetele.

Varasemalt olen lõpetanud Tartu Ülikooli Arsiteaduskonnas Rahvatervise eriala ning Tartu Tervishoiu Kõrgkooli. Töötasin mitmeid aastaid meditsiinivaldkonnas ja sealt edasi tegelesin hoopis ettevõtlusega ehitus ja kinnisvarasektoris. Nüüd olen tagasi suure ringiga esimese valiku juures.

Uudishimulik loomus on teinud minust pideva õppija. Minu teele on jäänud lisaks mitmed täiendkoolitused: vaimse tervise esmaabi, traumatöö, perekonstallatsioonid, kehatöö erinevatel koolitustel ning meditatsiooniõpetaja kutse Eesti Meditatsioonikoolist.

Suurimaks õpetajaks on siiski olnud ELU ise. Oma eluteed läbides olen hoidnud silmad ja kõrvad lahti ning oma kogemustest palju õppinud. Saadud kogemusi ja tähelepanekuid jagan oma klientidega. Et leida enda jaoks parim toimimise viis, on vaja olnud proovida ja katsetada ja “läbi kukkuda”. Viimasest olen õppinud enim, kutsun neid õppetunde liivapaberisse pakutud kingitusteks.

Üks minu lemmiktsitaate on: “Ainult südamega näed hästi.  Kõige tähtsam on silmale nähtamatu… Silmad on ju pimedad. Tuleb otsida südamega.”

Antoine Se Saint-Exupery „Väike prints“

Teraapiaseanss minuga on eelkõige kohtumine inimesega, kus on kohal hoolivus, soojus, ausus ja austus. Enda sisse vaatamine aitab endast paremini aru saada, tervendada end, mõista vanu ning luua uusi käitumis- ja mõttemustreid. Pakun enda avastamiseks Sulle turvalist ja hoitud ruumi, kus vaatan sind lisaks silmadele ka südamega.

Olen lahendustele orienteeritud terapeut. Usun, et võimatuid olukordi elus pole olemas. Alati saab midagi ette võtta, et oma elukvaliteeti parandada praegu ja Sulle sobilike väikeste sammudega liikuda soovitud elumuutuse poole. Oluline on mitte ainult teada, vaid ka teha – astuda konkreetseid samme soovitu suunas.

Usun, et saan olla abiks ja teejuhiks Sulle teel ehedama ISE ja oma unistuste elu poole.